July 18, 2012

Packaging Design

 Realizarea unui design de Packaging are un rol important pentru un produs pe langa cel de a-l proteja si de a-l mentine in conditii bune e cel de a-i da o valoare si o identitate a produsului. Packagingul in zilele noastre ia amploare indeplinind o functie complexa - se pune accentul pe modul in care este prezentat un produs - produsul trebuie sa fie atractiv, usor de recunoscut.

Crearea packagingului presupune o parte de documentare inainte de-a pune ideile pe hartie, dar mai sunt cativa factori cheie care daca sunt bine utilizati pot face  diferenta intre un packaging reusit si unul mai putin reusit - si anume: forma packaging-ului, culorile, ilustratiile si numele ales.

Va lasam sa descoperiti o alta lume, cea a packaging-ului si va dam intalnire la Lunea Creativa!

sursa: flour-package-concept

sursa: LIJUAN Creative Boost

sursa: whale milk concept

1 comment:

  1. Am citit cu interes cele prezentate de voi, si sunt intru totul de acord cu cele expuse privind aceasta "arta", daca imi este permis sa o numesc asa.
    Mai mult cred,ca noi,doamnele si d-soarele, acordam packaging-ului o importanta mult mai mare decat barbatii, (desi, si prinre ei mai sunt unii cu simt estetic dezvoltat).
    Cand "invadam" magazinele,la o tura de cumparaturi,normal sa tinem cont de packaging-ul produselor de pe raft, pentru ca, este foarte important pentru noi cum arata un produs,cum este prezentat, alaturi de continut bineinteles. Nu zic, poate aparea si situatia,in care un continut bun, sa fie "imbracat", intr-un ambalaj "prost", sau invers si atunci alegerea apartine fiecareia dintre noi.Ce alegem la urma urmei amabalajul sau continutul? Eu zic ca trebuie sa existe un echilibru intre ambalaj si calitatea produsului dinauntru, desi poate de multe ori, ambalajul "ne-a facut cu ochiul", in ciuda continutului, si l-am ales doar pentru ambalaj, ca ne-a placut la nebunie si am vrut sa il avem neaprat. :).
    De asemenea ,acasa ,in camara de provizii, debara sau bucatarie conteaza , felul in care , pastram anumite produse( modul cum le ambalam, in ce anume ambalaj, cum le etichetam etc). Unele dintre noi sunt chiar tipicare, la acest capitol. Si,pentru noi acest lucru este foarte binevenit,pentru ca avem grija sa se pastreze in bune conditii anumite produse, sa arate bine pentru oricine le priveste(in functie de ambalajul ales)...si asfel putem fi si noi, si mai ordonate si putem gasi totul cu mult mai usurinta:)
    Un sfarsit de saptamana cat mai placut si va astept la Lunea Creativa, care de data aceasta coincide cu o zi speciala pentru mine...

    ReplyDelete